Melbourne után, Bahrain előtt
2018. április 05. írta: R. Tessitore

Melbourne után, Bahrain előtt

Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. Mondottá a legendás szavait Fletó sacper 12 évvel ezelőtt a pártnyaralóban, és ez egy örök érvényű kijelentés, akár bármire rálehet húzni. Például a jelenleg regnáló F1 vezetésre is, plusz Jean Todt hülyeségével megspékelve.

Kezdjük is a dizájnnal, a Liberty görcsösen cserél le minden létező, a korábbi Ecclestone éra jellegét, így először a logót, most pedig a komplett adat kijelzés megváltozott, mondhatni ez érthető, hogy újítani akarnak a saját képükre, de ne egy gagyi 95-ös nintendós Nascar játék szintjével vetekedjen már ez a kinézet, könyörgöm. De úgy összességében mégis azt kell mondjam, ez a legkisebb rossz az összes közül.

Utána jönnek a kölkök, szegények nem tehetnek róla, hogy nem tudják visszaadni azt a pluszt, amit a csajok adtak, cukik meg minden jóság, de kevés. Így legalább univerzálisan minden politikailag és erkölcsileg korrekt lett, ja nem.

Következzen a glória, amit kívülről már kezd megemészteni a gyomrunk, de az a belső nézet..az az ONBOARD. Fúúúha gyerekek, ezt nem látni előre. Végülis tavaly csak minden második futamon tesztelték az eszközt, de ez valahogy mégse szúrta a szemüket, hogy az egész látványvilág, a show,amit most annyira akarnak tolni és ami a futamok felét kiteszi, nem fog normálisan látszódni. Már gőzöm sincs, mi venné rá az FIA-t hogy kukába dobják ezt az egész koncepciót, de valami történjen,mert ez kritikán aluli.

Magáról a versenyhétvégéről pedig két dolgot érdemes említeni:

Az a Ferka másolat Haas tökéletesen működik, nem hittem volna, hogy ekkora ugrást tudnak produkálni, csak hát az a gond, hogy az effajta megnövekedett nyomást egy csapat gárdájának nem minden tagja tud kontrollálni. Mármint fejben. De hogy kétszer ugyanazt a baklövést elkövetni. Személy szerint azthittem, a pisztoly romlott el, kétszer is. Grosjean méregpillanata emlékezetes lett .

Ennek hozományaként pedig bejött a VSC, és drága Vettel úgy ugrotta át Hamit, mint az egyszeri úriember a pocsolyát. Csupán reménykedhetünk benne, hogy ez a pálya csak kedvezett a Mercinek, mert ha minden helyszínen ez lesz a trend, újabb ezüst dominancia elé nézünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1szub.blog.hu/api/trackback/id/tr9413782170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása