Spa után, Monza előtt.
2018. szeptember 01. írta: R. Tessitore

Spa után, Monza előtt.

Stílusosan, a tifosi előtt mutathatja meg magát igazán a Ferrari, hogy egy évtized bukdácsolás után újra ők lettek a favoritok,s ha ez bebizonyosodik, akkor hiába az aktuális ponthátrány, ezt a bajnokságot akkor nem Hamilton nyerheti meg, csak Vettel veszítheti el.

Képtalálat a következőre: „2018 f1 belgium”

Egy héttel ezelőtt a futam olyan volt, mint egy kávé vagy energialöccs, megiszod, felpörögsz,majd bealszol. Ugyanis 'sose érem el a dobógót' Hülkenberg úgy bealudt a rajtnál, hogy rátrancsírozta Alonso Mclarenjét Leclerc Sauberjére.

Ami enyhe dejavu-t okozhatott sokaknál, mivel az eset hasonlított a 2012-es Grosjean mutatványhoz, de azért ha jobban megnézzük, más körülmények és helyezkedések miatt alakultak ki ezen esetek. Anno ezért eltiltás járt a meggondolatlan franciának, most csupán 10 rajthelyesa németnek. Természetesen meg lett magyarázva nagyon intelligensen Charliék által /mint mindig/, de szerintem fordítva kellett volna őket sújtani. Igaz, hogy a mostani kár nem volt olyan jelentős, és a bajnokságot se befolyásolta nagymértékben, mint 12-ben, de maga a pilóták hibája pont ennyiben különbözött.

Képtalálat a következőre: „2012 f1 belgium”

A pördülés után, amit Alonso hajtott végre Leclerc felett, felpezsdített egy fél éves vitát is, a HALO-t. Nagyon megosztó egy fémdarab ez, én is gyűlölöm mint a sz*rt,undorító akárhogy nézzük,de most talán életet mentett. nyílván ez csak akkor derülne ki, ha egy centire pontosan ugyanilyen áccidente történne e fejvédő eszköz nélkül. Vagyis soha nem tudjuk meg, valójában mennyit ér az eszköz, legyenek bármilyen szimulációk.

Képtalálat a következőre: „HALO f1 leclerc”

Eközben történtek még események a rajtnál, Ricciardo megzavarodva attól, hogy jó döntést hozott e nyáron, meglehetősen amatőr hibával rácsúszott Räikonnenre, aminek okán mindkettejük feladni kényszerült a nagydíjat.

Az Eau Rouge után, még pont a Safety Car előtt Vettel megtámadta Hamiltont, és könnyedén leradírozta az egyenesben. Összehasonlítva tavalyi csatájukat és a mostanit, a konklúzió egyszerű. Tanult tavalyi hibájából Sebastian, és a kijavított rágyorsításra rásegített az idei Ferrari erőforrás. Az az erőforrás, ami mindenféle aerodinamikai hátrányt /ha van nekik egyáltalán/ eltüntet és ALÁZ. Ilyen hatalomátvételt talán még sosem láthattunk komplett szabályváltozások nélkül.

Képtalálat a következőre: „2018 f1 vettel belgium”

Megnéztem volna szívesen, ahogy a mezőny végéről ezzel a Ferrarival hogyan megy át punnyos Kimi, mert amit Bottas produkált, az kritikán aluli volt. Igaz, hogy feljött a negyedik helyre, de amilyen nehezen verekedte át magát ezen a sok előzési lehetőséget adó pályán, az siralmas volt, főleg, hogy csupán a futam végére érte utol a Force Indiákat. Ezért a teljesítményért egyébként dicséret az egész rózsaszín csapatnak, annak tükrében meg végképp, amin keresztülmentek jogilag az utóbbi hetekben. 

Képtalálat a következőre: „force india 2018 belgium”

S elérkezünk most a vörösök földjére, a Monzai királyi parkba, ahol a motorerő számít csak igazán, amiből az utóbbi sok-sok évben hiányt szenvedett a Scuderia, de most revansot vehet az elmúlt évek gyalázatából. 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1szub.blog.hu/api/trackback/id/tr4114214289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása