Bahrain után, Shanghai előtt.
2018. április 13. írta: R. Tessitore

Bahrain után, Shanghai előtt.

Csak úgy repkednek a futamhétvégék mostanában, a legutóbbin pedig olyan reménysugarat láthattunk, amelynek jelei a szezonnyitón egyáltalán nem mutatkoztak.

Echte unalommal kezdtem az érdeklődést egy hete a mostanában sötétbe boruló (ennek története külön pikantéria.) homokkal megszórt, olajjal kikent helyszín eseményei iránt. A szabadedzések, bár Ferrari uralmat prognosztizáltak, csak legyintettem: Mindig ez van, aztán a németek és Hami Lajos megtalálja a csodagombot, ami mostanában parti módnak van keresztelve, és kész a Mercedes dominancia. De ekkor jött a kvalifikáció, és lám lám, tudatában annak, hogy a regnáló bajnokunk minusz 5 hellyel számolhat, biztos voltam benne, hogy ezt a kárt bármi áron próbálha minimalizálni. Ekkor jött a csattanó!, nemhogy nem került pole-ba de még sótlanBottas is leverte kedvencünket, hát megesik néha napján ez is, hüppögtem egyet. 

Az olaszok pedig megtartották a dominanciájukat, és Ferrari első sort tudhattak maguknak vasárnapra. Nem is rossz eredmény ahhoz képest, hogy mindenki, még ők is hátraesést jósoltak maguknak. 

A Hondával hajtott Toro Rossosok pedig nem a kacskaringós Albert parkban tudtak a középmezőny elejére kerülni, hanem itt Sakhirban, egy hosszú egyenesekkel teli erőpályán(!) ezzel agyfaszt okozva Alonsonak és az egész Mclaren csapatnak, akik idén úgy tűnik, nem az időmérőre tervezték a gépjárművüket. Nem gond, vasárnap van pont osztás.

Így álltunk neki a futamnak, ahol láthattunk mindenből egy kicsit. Előzés minimum ötször annyi volt, a rádiós sírások is megnövekedtek ezzel arányosan. A Verstappen- Hamilton esethez kapcsolódva pedig én úgy érzem, versenybaleset volt. Max túl agresszívre vette a figurát, ahogy szokta, Lewis pedig még akkor is védte a pozícióját, amikor már tudhatta, hogy azt elvesztette. Egyikük sem engedett,(bajnok alkatok, még szép.) s ilyenkor alakulnak ki ilyen szituációk. 

Rá nem sokkal az amúgy mindig mázlis Ricciardot is elhagyta a négylevelű lóheréje, így mindkét RedBull kiesett a harcból. Olyan félig meddig Haas-dejavum lett. 

Ha már pedig Haas, akkor térjünk rá a nagytestvérjére, a Ferrarira és annak boxhibájára. Úgy néz ki, hogy idén ez fogja a legtöbb fejfájást okozni a csapatoknak, és már az FIA-nak is gyanús lett a dolog. Kiváncsi leszek, hogy mely csapatokat fogja még érni ilyen kellemetlen helyzet, sajnáltam a szerelőt is, még jó hogy felépül.

Kimi kiesésével pedig a két Merdzsó ráharapott különböző taktikán Vettelre, akinek végül nem remegett meg a keze,és diadalmasan behúzta ezt a futamot is.  Hozzá kell tenni viszont, hogy nem Hamiltonnak jutott a támadási pozíció, ő azért biztos megpróbálta volna.  

Kapcsolódó kép

Plusz gratulációt érdemel Gasly, aki ennek a pályának a mestere, hozta magabiztosan a 4. helyet és a Honda hybrid érás szereplésének becsületét segíttette ezzel visszaszerezni.

Most pedig jön Kína, ami végleg tisztára moshatja az idei erőviszonyokat, én egy csipetnyi Mercedes fölényt tippelek. Ne legyen igazam!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1szub.blog.hu/api/trackback/id/tr913830024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása