Murica, F*ck yeaa. - USA 2017 Összefoglaló
2017. október 23. írta: R. Tessitore

Murica, F*ck yeaa. - USA 2017 Összefoglaló

Történésekkel dúsított, mégis monoton és unalmas futamot eredményezett idén Austin, mint általában. Hozzá kell tenni, ez még mindig az átlagot súrolja a többi hétvégéhez képest, vagy csak az esti 9 órás időpont miatt szunyókáltam el néha-néha, ki tudja..

Az időmérő szokás szerint zajlott, kijöttek a profik erősségei (Alonso, Sainz, Ocon), és a félprofik gyengéi (Stroll, Magnussen, Hartley). Semmi meglepetés nem történt igazán, az hogy Vettel le tudta győzni a sokkal tempósabb autóban lévő Bottast, az nem nagy teljesítmény, a sótlan finn levesnek igazán semmi keresnivalója nincs a Mercedesnél, gyakorlatilag egy ezüstösen ragyogó bója az élmezőny tagjainak, és hiába voltak jó versenyei, az már 1 év alatt kirajzolódott, hogy sokkal közelebb áll Barrichellohoz( vagy még lentebb), mint Rosberghez.

A bikások is szokásuk szerint beálltak harmadik, lassacskán második erőnek, amit nem értettem, az Verstappen hajtása volt az időmérőn, mégis minek? Előre tudták, hogy motort kell cserélni, semmi értelme nem volt futtatni a srácot, mint Bugyi község mellett a prostit, hiszen csak a kerekeit koptatta szanaszét, és ez nem egy Monacói verseny, itt simán lehet előzgetni, főleg frissebb abroncsokkal. Egyszerűen meg kellett volna hagyni minden szettjét totál frissnek, talán még egy 2. hely is meglehetett volna úgy, de ez már csak spekuláció marad.

Na de vegyük a rajtot, Vettel gyönyörűen előzte be Hamit, méghozzá a porosabb ívről indulva, és Lewis által a még porosabb szakaszra tolva nyomta le Seb az universal rapper-vébé-showman istent. Csak hát sajnabajna a realitás realitás marad, a 6. körben vissza is vette ultra nehezen (30 km/h sebességfölénnyel.) a vezetést Lájos. A hihetetlen intelligenciájukról ismert amerikai nézők pedig visítva ordítottak ennek a ténynek, persze ha jobban átéreznék ezt a sportot, meg a vb állását, talán nem ujjongtak volna kisdisznók módjára. Vagy csak mivel Hamiltont ismerik, csakis neki szurkolhattak, őt érzik magukénak, és én meg szimplán egy előítéletes rohadék vagyok, bocs. A RedBulltól mostanság kikacsintgató Ricciardo eközben megérezte a vérszagot, akarom mondani a finn húsleves szagát, utána is rohant, de annyira hogy az a Tag Hauer nevű Renault motor nem bírta ezt a megpróbáltatást, és bemondta az unalmast.

No de hátul is történtek ám dolgok, Magnussen vérremenő, öldöklő csatába kezdett a Sauber pilótáival az előkelő tizenakárhanyadik helyért. Ez nekem kínos, elnézést, de leszögezem, legalább történt valami, amit nézhettünk, mivel az élmezőnyben kezdtek megmeredni a harcvonalak. Erre tényre szerencsére ráfröcsköltek egy változó gumitaktikával, így nem fulladt kozmoszi unalomba az esemény. 

/Ikertornyok./

Az utolsó kör végén pedig történt a vitás Verstappen-Räikonnen eset, kiváncsi is lettem, ti hogy láttátok az esetet. Érdemelt a büntetés? Megérdemelte a kis Max, hogy majdnem kerek egy évvel a Mexikói égetés után újra levezessék a teremből? Szavazzatok!

 

Ja és grat a Mercedes bajnoki címéhez, igazán nehéz volt idén számukra. KHM.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1szub.blog.hu/api/trackback/id/tr3713058386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása