Japanese harangozó
2017. október 05. írta: R. Tessitore

Japanese harangozó

Nem telik el szünet, nincs pihenés, a száguldó cirkusz folytatja útját 2017 vége felé, most éppenséggel a very very oldschool Suzukai pályára látogatnak el pajtásaink és hőseink.

Maga a versenycsík lenyűgöző, az 1962-ben épült, eredetileg Honda tesztpályán egyszerűen nincs két ugyanolyan kanyar, és ha csak mondani kell pár jellegzetest (remélem senkinek nem kell külön külön bemutatni) : S curves, Spoon, R130, Dunlop, Degner, de a maradék sem piskóta ám. 

Ezt a helyszínt egyszerűen imádják mind a pilóták, mind a szurkolók, így senki nem járhat rosszul. Mondanom sem kell, gyakorlatilag minden évben telt ház van, a japánok a kultúrájukból adódóan rendkívül tisztelik a motorsportot, főleg annak csúcsát, a Forma 1-et, bár szerényen, alázatosan, de majdhogynem olasz virtushoz hasonló szenvedéllyel követik a sportot. Nem is említve még a különleges Ferrari-szamurájokat,

a gépjármű-kalapos RB fanokat,

az undorítóan összetákolt világbajnok maszkokat viselőket,

és persze a mini tini Hamilton imitátorokat..

 Ezen felül, mivel a helyszín többnyire az év vége felé esik, elég gyakori volt a történelemben, hogy itt dőlt el a bajnoki cím sorsa,

  • 1988 Senna Vs. Prost                         Győztes: Senna
  • 1989 Senna Vs Prost                          Győztes: Prost
  • 1990 Senna Vs Prost                          Győztes: Senna  
  • 1998 Häkkinen Vs M. Schumacher,  Győztes: Häkkinen
  • 2000 Häkkinen Vs M. Schumacher,  Győztes: Schumacher
  • 2011 Vettel Vs Button (?)                  Győztes: Vettel 

 

De hagyjuk a törit, fogalkozzunk a jellennel, mi is várható a hétvégén. A pálya karakterisztika alapján azt mondanám, nem garantált a Mercedes győzelme, habár van két hosszú egyenes a pályán, azt olyan sok változatos kanyar töri meg vagy követi, hogy a két rivális csapatnak is van bőven esélye labdába rúgni. Főleg látván az elmúlt versenyek erőviszonyait. 

Amennyiben, ha most Lewis, a mi XXI. századi 'best of all' ,Senna reinkarnációnk újabb mákos, vagy sima győzelmet szerezne, akkor már matekozni is kár, nincs az az isten, ami őt megállítaná. LH44 fanatikusok, lássátok be még ti is, ez itt, ebben a szakaszban korai, végső nagy csatát szeretne látni mindenki azért, nem? Azért remélem, na.

Az időjárás Péntekre és szombatra csapadékot, a futamra viszont száraz időt jósol egyenlőre, az is keverheti a paklit, ami sosem árt. Így minden adott a jó szórakozásra, csak nekünk ne kellene ilyen rohadt korán felkelni..

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1szub.blog.hu/api/trackback/id/tr1312932223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása