Shanghai után, Baku előtt
2018. április 28. írta: R. Tessitore

Shanghai után, Baku előtt

Az élesedő világbajnoki harcban egyre szorosodik a verseny, és itt már nem csak két csapatról beszélünk, mivel a bikák is beszálltak a győzelemért vívott harcba.

Daniel Ricciardo

A szabadedzések már előrevetítették bizonyos értelemben a szoros harcot, de akkor még csak a szokásos Ferka-Merci vonal váltogatta egymást. A Redbull szokása szerint egy lépéssel hátrébb leskelődött, ahogy mindig is szokott,Ricciardo autója a harmadik edzésen ki is gyulladt,amit épphogy megtudtak javítani az időmérő első szakaszára. 

Képtalálat a következőre: „ricciardo chinese”

Ennek módja szerint az időmérőn is ezek az erőviszonyok alakultak ki, ahol egyszerűen már a Schumacheri dominancia időket megidézve besöpörtek a Ferrarik. Persze ehhez is kellett egy csavar a végére, hisz már mindannyian elhittük , ezt az edzést végre szűk egy év után megint behúzza Kimi, a részidők is ezt mutatták az utolsó szektorig, majd jött a Vettel papapppappa grazie ragazzi, és a németé lett a pole, amit a finn csapattársa az előző évekhez képest sokkal nehezebben dolgoz fel. Hiába van jégből az ember, ez látszódott.

Kapcsolódó kép

Feltűnővé kezdett válni az is számomra, hogy idén Räikonnen még egy úgymond  acélos utolsó évet akar, talán egy újabb 2007-et, csak arról nem szólt neki senki, hogy egyértelműen Barrichello szerepre lett osztva. Lesznek még nézeteltérések házon belül emiatt, hiába a nagy Seb-Kimi barátság. 

Vasárnap pedig jött, aminek kellett jönnie, egy verseny, ami a biztonsági autós fázisig mondhatnánk egy félig bealvós, szokásos itt-ott történik valami" eseménynek.

De ekkor a két Toro Rosso bemutatva a kommunikáció hiányának szakszerű példáját,a hajtűben szépen nekimentek egymásnak, fincsi törmeléket hagyva a pályán. Charliék nem sokat teketóriáztak, hívták is az SC-t, csak pont abban a minutumban, amikor már Bottas és Vettel nem tudtak a boxba hajtani, és ami érthetetlen, hogy a semmit nem vesztő Hamiltont kint hagyták, ami tökéletesen mutatja a Mercedes idei IQ kapacitását. Pedig úgy néz ki idén nem férnek bele ekkora malőrök, még nekik sem.

Képtalálat a következőre: „Toro rosso 2018 collision”

 A kulcsmomentum pedig ekkor történt, ugyanis az első kerékcseréjükhöz hasonlóan, a két bikást egyszerre hozták be, rájuk téve extrém gyorsan a lágy keverékeket, a helyzet tökéletes felismerésének jutalma pedig nem maradt el. Pontosabban nem teljesen.

Az előrébb haladó Verstappen ugyanis túl erős vérszagot kapott, ugyanis Lewis legyűrése után bebolondult a saját egójába és túl nagy önbizalommal, átgondolatlanul próbálta meg a Sebastian elleni előzést, ami kívülről egy teljes torpedó támadásnak nézett ki. Egyszerűen lehetetlen volt abban a helyzetben előzni, és bár én kedvelem a kis Maxot, de ezekkel az akciókkal lassan eléri, hogy nem az új Sennát, hanem inkább az új Maldonadot lássam benne. Az apja adhatna neki egy bitang erős nyaklevest..

Képtalálat a következőre: „verstappen Vettel chinese”

A gyerök akciója után, a közúti mondás "mindig az ártatlan szííja meg" érvényesült, mert a Ferrari megsérült, a RedBull viszont nem, talán csekélyebb mértékben. Így Seb a verseny végére a nyolcadik helyre esett vissza, míg a Maxi a röhejes 10 mp-es büntetése ellenére is csak a negyedikről ötödik helyre csúszott a hivatalos végeredményben.

De ne feledkezzünk meg a csapattársról, ugyanis Ricciardo pótolva csapatának helyzetelőny kihasználását, egyszerűen átmasírozott mindenkin. Olyan előzéseket produkálva, amit nem sokan tudnak elsajátítani. Bizonyítva ezzel, hogy tényleg kapós lehet a későbbi pilótapiacon. Személyes meggyőződésem, hogy most a legjobb helyen van amúgy, de fél év múlva úgyis már mind tudjuk, mit is választott Daniel.

Kapcsolódó kép

Most pedig következik az Azeri nagydíj, ahol tavaly az év versenyét láthattuk, viszont az 2016-ban pedig a legunalmasabbat. Az első két edzés alapján, most is szoros csatára számíthatunk az élmezőnyben. Kell is a küzdelem, hogy orvosolja lelkünket a Liberty korábban hozott, F1-gyilkos döntéseinek értelmetlenségét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1szub.blog.hu/api/trackback/id/tr9913857310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása