A hungaroring után, Spa előtt.
2018. augusztus 24. írta: R. Tessitore

A hungaroring után, Spa előtt.

Lassan véget ér a nyári szünet, e hétvégén felbőgnek a túlkomplikált erőforrások, és ezzel együtt elkezdődik az idei évad második fele, amikor is gyakran egy csapat irányába indul el a totális dominancia.

Kapcsolódó kép

De még előtte jutott nekünk július utolsó hétvégén egy Magyar nagydíj, ahol nem a papírforma szerint alakultak a dolgok. A Sors furcsa fintora pedig itt úgy ütközött ki, hogy a jó magyar zivatar megszórta a pályát égi áldással, így az idei év legjobb esőmenő autói, a Mercedesek kerültek az első sorba. Az előző években ez a Red Bull malmára hajtotta volna a vizet, de ők ebben az évben /a Ferrarihoz hasonlóan/ egy 'száraz' kasztnit gyártottak. 

A már szokásosnak mondható hungaroringi pikantéria majdhogynem idén elmaradt, ha az utolsó köröket nem számítanánk, ami viszont ott történt, az tökéletesen leírja azt az állapotot, amit a Stuttgarti csapat el akart érni Rosberg távozása után. Vettek egy Barrichellot, ami nyomokban Maldonadot tartalmaz.

Sosem szimpatizáltam Bottassal, egy vérunalmas, se íze se bűze alkat. A nyilatkozatai semmitmondóak, akár egy japán szexroboté, bár valaki szereti a szerénységét, még túl szerénynek se lehetne mondani, mert néha bepipul lightosan a feje. Szóval olyan semmi. S akkor tavaly megadták neki a lehetőséget egy ütőképes csapatnál, amit annyival hálál meg, hogy feltartja Hamilton fő riválisait totál nyílvánvaló csigatempóval, majd amikor az előzésre lehetetlen magyar aszfalton Vettel megpróbálja megelőzni, akkor nekitorpedózik fékezés nélkül. 'Ezt a barmot!' mondhattuk sokan, majdnem baj lett is belőle, a címért folyó harcot nézve meg pláne. (Érdekesség, hogy a mai napig nem adják ki a hivatalos onboard felvételt a finn nézőpontjából.)

Képtalálat a következőre: „hungary 2018 bottas vettel”

A kis Valtteri biza' itt sem állt meg, szanaszéjjel szaggatott abroncsain, és enyhén törött autójával továbbra is bízott abban, hogy a tekintélyt parancsoló negyedik helyét megtarthatja a tőle körönként köbö. 5 másodperccel gyorsabb Ricciardohoz képest. Ezzel a mentalitással viszont csak újabb zúzást hajtott végre, ezúttal a Red Bull oldala kapta az északi áldást.

Képtalálat a következőre: „bottas idiot”

Ekkor már a közönség teljes egésze elborzadva nevette ki az erőlködő Bottast. Még jó, hogy létezik a karma, és ezúttal csak a bűnös bűnhődött meg, bárcsak mindig így lenne az életben. Igazándiból ennyiről, erről szólt az idei hazai futamunk, dióhéjban, ami önmagában nem elég egy velős cikkhez, ezért is vártam ki vele, hogy a jövő évre szóló pilótapiac milyen formát fog ölteni. Ekkor jött is a döbbenet:

Képtalálat a következőre: „ricciardo renault photoshop”

Hivatalos, Ricciardo átszerződik jövőre a Renaulthoz, micsoda blama, micsoda szenzáció, zengett a sajtó augusztus elején. Ez a döntés elsőre egy visszacsúszásnak tűnhet, de ne feledjük, anno Hamilton mit kapott a Mercedesre való váltás miatt, ez a sztori viszont elsülhet bárhogy, akár egy Alonso féle 'Ferrariból a Mclarenbe' című tragikomikummá is. A jövő majd eldönti. A lényeg, hogy Maxtól megmenekült.

S ha már Alonso, a veterán spanyol elköszön tőlünk az év végén. Én, személy szerint nagyon sajnálom, de belátom, ennek itt volt az ideje, eleget szenvedett. Hiába egy harcos versenyző valaki, ha mindig balszerencsésen szerződik (kivéve a Renaultos éveket). Ezt az embert a legjobbak között tartják számon, a karrierje pedig bőven egy külön posztot fog érdemelni..

Képtalálat a következőre: „alonso paint”

Ennek a két tapasztalt pilótának döntései eléggé megkavarták a piacot, a bikások hétfőn jelentették be Gaslyt Ric helyére, 2019-ben kiderül, van-e potenciál a srácban. A Mclaren a Renaulttól menesztett menesztett Sainzot hozta kötelékeibe,így gyakorlatilag már csak a Toro Rosso üres helyére vannak pályázók szép számmal, na meg Räikonnen helyére, ha esetleg meneszti a Ferrari, de mindenki tudja: KIMI SOSE MEGY NYUGDÍJBA.

Képtalálat a következőre: „bwoah”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1szub.blog.hu/api/trackback/id/tr8914191175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása