Montreal és Le Castellet után..
2018. június 28. írta: R. Tessitore

Montreal és Le Castellet után..

Megy a nyári hajtás, mind a szabadságot nélkülöző honfitársainknál, mind a száguldó cirkuszban. Ezt mi is jellemezhetné jobban, mint a visszatérő Francia nagydíjjal kezdődő triplahétvége, ami példa nélküli a sport történelmében. De amúgy meg, őszintén, minek?

Képtalálat a következőre: „french gp podium 2018”

Volt nekünk egy Kanadai nagydíj ugyebár, amin hosszú idő után egy domináns Ferrari győzelem született Vettel révén, ami annak tükrében, hogy 2004-ben nyertek itt utoljára az olaszok, pótolandó házifeladatnak tűnt. Ennek a sikernek a kulcsa többé kevésbé a Mercedes óvatoskodása volt, amiért nem merték vállalni az új erőforrás bevetését ellentétben a másik három motorszállítóval szemben. De ezzel akkorát buktak, hogy nemcsak a Ferrari, de még Redbullal is kekeckedniük kellett, főleg a brutális fejmosást kapó Verstappennel, aki úgy tűnik, talán most már megtáltosodott annyira, hogy nem fog kisstílű, amatőr hibákat véteni.

Képtalálat a következőre: „verstappen canada 2018”

Hamilton pedig mint egy kiélt öreg, úgy csoszogott a pályán és beérte címvédőként egy ötödik hellyel. Nem mintha bánnám, mert így legalább kiélesedett a ponttáblázat, csak szégyen, hogy eddig nem sokat mutatott idén, mégis magabiztos előnye volt a bajnokságban.

 De már gyülekeztek is ezután a Merci-szürke gomolyfelhők fölénk, jött a Francia nagydíj, ahol már nemcsak az új motorral hajtanak, hanem még a vékonyabb Pirelli gumik is visszatértek. Tudjátok, amivel Spanyolban mindenkit lealáztak a mélybe. S lám mi történt, visszatértek az első sorba. 

Képtalálat a következőre: „circuit de catalunya race result 2018”

Bár nem annyira,mint akkor és ott, de gyanús volt a rendkívüli formajavulás. Végülis rá lehet ezt fogni mindenre, ki mire akarja, teljesen lényegtelen. A Sebastian Lewis formáció megcserélődött, most a német esett hátra saját hibájából, amit meg se büntettek rendesen. Ha egy középmezőnybéli pilóta csinál ilyen hadműveletet, mint amit ő Bottassal, minimum egy 10 second stop/go-t kapott volna a delkivens, de a versenybírák nem akarták teljesen kinyírni a bajnokságot, ezért megkegyelmeztek. Kettős mérce juhuhu!

 Csak hogy másokról is szó essen, Alonso e hétvégi kommunikációja és viselkedése egyértelműen azt sugallta, hogy totál elege van ebből az egész Mclarenes komédiából, amit meg is tudok érteni. Csak sajnos azt nem fogja fel az ember, hogy az eszméletlen egoista viselkedése az, amiért az élcsapatok nem akarják őt. Egyszerűen nincs szüksége egyiknek sem egy olyan személyre, aki bár korunk egyik legjobbja, de körbe kell nyalni a seggét minden futam után. Jönnek az új generációk, ott is lehet csipegetni, de nem is akárhogy.

Képtalálat a következőre: „alonso sad 2018”

Példának okáért az egyik legjobban csillogó újonc Leclerc, ez a húszéves fiatal a kezdeti nehézségek után olyan formát mutat, ami egyértelműen mutatja bwoah Kiminek az ajtót. Kérem szépen a Ferrari vezetőségét, hogy most az egyszer legyen bátorságuk és vállaljanak be egy fiatalt. Plíííz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1szub.blog.hu/api/trackback/id/tr6014080305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása